Gezondheid is niet alles, maar alles is niets zonder gezondheid

Ik ben Yvonne Wietsma en al jarenlang ligt mijn interesse in gezonde voeding en leefstijl. De basis ligt in mijn jeugd; ik ben opgegroeid in het noorden van Friesland in een gezin waar gezond werd gegeten uit eigen moestuin. Toch heb ik ook periodes gekend waarin ik gebruik maakte van kant-en-klaarmaaltijden en pakjes en zakjes. Al langere tijd eet ik weer graag natuurlijke producten. Ik weet inmiddels weer wat dat voor goeds kan betekenen voor je gezondheid!

Zelf heb ik lang geworsteld met gezondheidsklachten, daarvoor kreeg ik medicatie. Voor mij was het belangrijk om de oorzaak aan te pakken en niet alleen de symptomen te bestrijden met medicijnen. Door een verandering in mijn eet- en leefpatroon heb ik de klachten onder controle kunnen krijgen en heb ik de medicatie kunnen stoppen. Door deze succeservaring heb ik ondervonden dat je zelf veel invloed kunt hebben op je eigen gezondheid.

Dit gegeven vond ik heel interessant. Tegelijkertijd zocht ik verdieping in mijn lessen die ik geef als docent Zorg en Welzijn op een middelbare school in Heerenveen. Ik ben daarom gestart met de opleiding tot Orthomoleculair Voedingscoach.

Yvonne Wietsma - Fundamental Food - Heerenveen Friesland

Van ‘fatale’ voeding naar vitale voeding

Als je mensen zou vragen naar hun eetpatroon, dan zou het overgrote deel antwoorden dat ze wel gezond eten. Ik dacht ook gezond te eten en toch kwam ik er achter, via de opleiding tot Orthomoleculair Voedingscoach, dat er nog wel wat te verbeteren viel. Vervolgens ben ik begonnen met de opleiding tot Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut en heb ik mij inmiddels gespecialiseerd in gewichtsbeheersing bij vrouwen.

We leven in een maatschappij die ons van alle comfort voorziet, zo ook van ‘fatale’ voeding. Onze gezondheid wordt hierdoor op het spel gezet. Ik richt mij op vitale voeding en een gebalanceerd gewicht.

Gezonder leven

Je bent het waard om een gezonder en fijn leven te hebben! Je bent niet stuurloos. Je kan zelf het heft in eigen handen nemen!

Opleidingen

  • Manuele Lymfedrainage – Opleidingscentrum Evenwijs
  • BrainQ ECS Therapeut (EndoCannabinoïde Systeem) – Opleiding Integrale Epigenetica
  • Orthomoleculair GewichtsManagement – Evidence Based Medicine opleidingen
  • Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut – Opleidingscentrum Evenwijs
  • Gewichtbeheersingscoach – Opleidingscentrum Evenwijs
  • Sport en voeding (Themadag) – Opleidingscentrum Evenwijs
  • Orthomoleculair Voedingscoach – Opleidingscentrum Evenwijs

Verder volg ik regelmatig diverse webinars, die betrekking hebben op gewichtsbeheersing, bij de volgende instituten:

* Energetica Natura Academy
* Fittergy Academy
* Natura Foundation
* Orthokennis